информации      |      каталози      |      производи      |      сертификати      |      фото галерија
 
 
Aral Aktiengesellschaft
www.aral.de
 
Дополнителни информации за Aral Lubricants
   
 
Интересни содржини
Планер на рута (Routenplaner)

Ако сакате да Ви помогнеме правилно и точно да ја испланирате Вашата рута на патување, Ве молиме да ги внесете правилно адресите во долу наведениот линк:

Испланирајте ја Вашата рута на патување
 
Навигација (Navigation)

Се повеќе спаѓаат во секојдневниот живот: Навигациони системи. Се повеќе актуелни системи нудат важни дополнителни информации, за да се поедностави возењето на возачот. POI (Points of Interest) или предмет на интересирање, се викаат ваквите информации, кои возачот може директно да ги повика преку неговиот навигационен систем. Овие предмети на интересирање се на пример знаменитости, сервиси, апотеки, места за паркирање како и бензински станици.

Арал ја препозна нужноста, да ја стави на располагање на потенцијалните клиенти информацијата за неговата мрежа на бензински станици колку што е можно поактуелно, во соработка со производно-развојните компании на вакви системи.

Доколку сте сопственик на мобилен навигациски систем и ги барате најактуелните информации за Арал бензинските станици, овие податоци можете слободно и безплатно да ги симнете од Арал-овиот партнер pocketnavigation. Преку pocketnavigation.de ја имате можноста да ја симнете листата на сите Арал-ови бензински станици за сите постоечки уреди.

Aral бензински станици
 
Aral iPhone App

Симнете го сега безплатно Aral App на Вашиот iPhone!
Доколку патувате за Германија и поседувате соодветен телефон, а сакате да дознаете каде е следната бензинска станица или дали таму има нешто за јадење или дали таму можете да го исперете возилото, Арал iPhone App го има одговорот.

Aral iPhone Application
 
 
 
информации каталози производи сертификати фото галерија
 
Санимпекс - Изработка 2010. Сите права се задржани