информации      |      каталози      |      производи      |      сертификати      |      фото галерија
 
 
Моторни масла за патнички возила
Моторни масла за комерцијални возила
Масла за моторцикли
Масла за менувачи за патнички возила
Менувачки масла за комерцијални возила
Масти
Средство за разладување (антифриз)
Средство за чистење ветробранско стакло
Течности за сопирање
Дополнителни производи
Индустриски Масла и Мазива
   
Средство за чистење на ветробранско стакло, средство за разладување, течности за сопирање, масти и други оперативни течности.
Арал нуди средства за чистење на ветробранско стакло, средство за разладување, хидраулични течности за сопирање, масти и други оперативни течности за патнички- и комерцијални возила, градежни- и земјоделски машини. За развивање на сите овие производи потребен е огромен know-how. Перфектната интегрирана производна линија на Арал за патнички- и комерцијални возила укажува, дека Вие ќе ги најдете сите останати и потребни оперативни течности и специјалитети, кои ќе ги зајакнат својствата на Арал-овите моторни масла за заштеда на гориво.
 
Категорија: Дополнителни производи
 
 
Категорија: Дополнителни производи

Производ: Aral Kipper-Hydrauliköl

Опис:

Специјално масло за кипер-уреди, возачко куќиште-кипер-уреди и хидраулични апарати.

Спецификации/Одобренија: MB-Freigabe 341 • DIN 51524T2 Typ HLP • ISO VG 15

 
 
Категорија: Дополнителни производи

Производ: Aral LHM +

Опис:

Специјална хидраулична течност врз минерална основа за серво-управување, регулирање на нивоа, хидро-пнеуматско амортизирање и системи на сопирање, во кои се пропишува користење на LHM од производителот на возила.

Спецификации/Одобренија: PSA B 712710

 
 
Категорија: Дополнителни производи

Производ: Puriklyn TR

Опис:

Средство за растворување кое содржи средство за чистење.

  • за примена во уреди за чистење на делови и системи на прскање/-четка/-потопување за ладни мотори/машини
  • без хлорјагленоводород и други халогено-органски субстанци
  • лесно се раздвојува
  • растворува и отстранува масла, масти, битумен, катран и восок

Спецификации/Одобренија: Ги исполнува барањата на брзо раскинливи и ладни средства за чистење према TL 6850-0017-4 на германскиот завод за одбранбена техника и снабдување

 
 
Категорија: Дополнителни производи

Производ: Ölbindemittel MOP Turbo (Oil binders)

Опис:
  • еколошки, незапалив минерален гранулат
  • многу висока способност на абсорбирање
  • отстранува гориво и мазива како и течни хемикалии од тврди подлоги
  • неутрализира слаби киселини и средства за растворување до одреден степен
  • без азбест и слични на азбест влакнести материјали
 
 
 
Фирмата - производител го задржува правото на промена на техничките податоци и одобренија заради понатамошен развој на производот и производството.
 
 
 
информации каталози производи сертификати фото галерија
 
Санимпекс - Изработка 2010. Сите права се задржани