информации      |      каталози      |      производи      |      сертификати      |      фото галерија
 
 
Моторни масла за патнички возила
Моторни масла за комерцијални возила
Масла за моторцикли
Масла за менувачи за патнички возила
Менувачки масла за комерцијални возила
Масти
Средство за разладување (антифриз)
Средство за чистење ветробранско стакло
Течности за сопирање
Дополнителни производи
Индустриски Масла и Мазива
   
 
Категорија: Масла за моторцикли
 
 
Категорија: Масла за моторцикли

Производ: Aral SuperEnergy 4T SAE 10W-50

Опис:

Потполно синтетичко високо-квалитетно моторно масло со високи перформанси за 4-тактни мотори од моторцикли. Нуди супериорен и стабилен маслен филм при високи температури и висока брзина на моторот, дури и при завршување на интервалот за промена на масло. Далеку ги надминува стриктните барања од сите производители на моторцикли.

Спецификации/Одобренија: API SG, JASO MA

 
 
Категорија: Масла за моторцикли

Производ: Aral HighEnergy 4T SAE 10W-40

Опис:

Високо-квалитетно моторно масло со Арал-синтетичка-технологија за мотори од моторцикли, кое содржи извонредна техничка карактеристика, како на пр. отпорност при високи температури и заштита на моторот. Сигурно спречува наталожување на клипот и вентилот како и лепење на спојките после ладно стартување на моторот.

Спецификации/Одобренија: API SG, JASO MA

 
 
Категорија: Масла за моторцикли

Производ: Aral BasicEnergy 4T SAE 20W-50

Опис:

Стандардно минерално моторно масло со висока сигурност во подмачкување, силни заштитни својства и извонредна заштита од настанување на талог во моторот. Нуди оптимално подмачкување на преносот преку циркулација на моторното масло.

Спецификации/Одобренија: API SG, JASO MA

 
 
Категорија: Масла за моторцикли

Производ: Aral SuperEnergy 2T

Опис:

Потполно синтетичко био-разградливо моторно масло со супериорни и високи перформанси. Развиено за сите одделни и мешани системи за подмачкување со сооднос на мешање до 1 : 100.

Спецификации/Одобренија: ISO – L – EGD, JASO FC

 
 
Категорија: Масла за моторцикли

Производ: Aral HighEnergy 2T

Опис:

Потполно синтетичко супериорно високо-перформансно моторно масло со извонредна сигурност во подмачкување. Одговара за сите одделни и мешани системи за подмачкување со сооднос на мешање до 1 : 100 употребливо за моторцикли, земјоделски машини и градежни уреди.

Спецификации/Одобренија: ISO – L – EGD, JASO FC

 
 
Категорија: Масла за моторцикли

Производ: Aral BasicEnergy 2T

Опис:

Минерално моторно масло со синтетички компоненти. Ова масло е со својсвто на сопствено (готово) мешање и со сооднос на мешање до 1 : 50. Многу добра сигурност во подмачкување и силна заштита према остатоци.

Спецификации/Одобренија: ISO – L – EGD, JASO FC

 
 
 
Фирмата - производител го задржува правото на промена на техничките податоци и одобренија заради понатамошен развој на производот и производството.
 
 
 
информации каталози производи сертификати фото галерија
 
Санимпекс - Изработка 2010. Сите права се задржани