информации      |      каталози      |      производи      |      сертификати      |      фото галерија
 
 
Моторни масла за патнички возила
Моторни масла за комерцијални возила
Масла за моторцикли
Масла за менувачи за патнички возила
Менувачки масла за комерцијални возила
Масти
Средство за разладување (антифриз)
Средство за чистење ветробранско стакло
Течности за сопирање
Дополнителни производи
Индустриски Масла и Мазива
   
Средство за чистење на ветробранско стакло, средство за разладување, течности за сопирање, масти и други оперативни течности.
Арал нуди средства за чистење на ветробранско стакло, средство за разладување, хидраулични течности за сопирање, масти и други оперативни течности за патнички- и комерцијални возила, градежни- и земјоделски машини. За развивање на сите овие производи потребен е огромен know-how. Перфектната интегрирана производна линија на Арал за патнички- и комерцијални возила укажува, дека Вие ќе ги најдете сите останати и потребни оперативни течности и специјалитети, кои ќе ги зајакнат својствата на Арал-овите моторни масла за заштеда на гориво.
 
Категорија: Масти
 
 
Категорија: Масти

Производ: Aral Mehrzweckfett (Multi-Purpose Grease)

Опис:

Литиум-сапунска универзална маст врз основа на високо-квалитетни минерални масла со избрани содржински материјали.

  • располага со компоненти- за заштита од абење, за заштита од стареење и заштита од корозија
  • универзално мазиво/маст за подмачкување со широко поле на примена, меѓу другото и во патнички возила со дозвола на авто-индустрија

Спецификации/Одобренија: K 2K-30 • MB-Freigabe 267

 
 
Категорија: Масти

Производ: Aral Mehrzweckfett F (Multi-Purpose Grease F)

Опис:

Водоотпорна и литиум-сапунска универзална-EP-маст со додаток на Молибден-сулфид (MoS2).

  • располага со висока способност за примање притисок и изразена заштита од абење

Спецификации/Одобренија: KPF 2K-30 • Ford • Caterpillar

 
 
Категорија: Масти

Производ: Aral Langzeitfett H (Longlife Grease H)

Опис:

Долготрајна литиум-сапунска повеќенаменска маст со EP-додаток.

  • посебно кончеста и силно леплива со дозвола на авто-индустрија
  • високо-делотворни адитиви штитат од корозија и стареење

Спецификации/Одобренија: KP 2K-20 • MB-Freigabe 267

 
 
Категорија: Масти

Производ: Aral Radlagerfett

Опис:

Литиум-сапунска-комплексна маст за сите видови на лежишта на тркала и други места за подмачкување при високи температури.

Спецификации/Одобренија: KP 2 N-30 • MAN 284 Li-H2

 
 
Категорија: Масти

Производ: Aral Fließfett N

Опис:

Литиум-сапунска делумно синтетичка течна маст за подмачкување на комерцијални возила во централни уреди за подмачкување.

Спецификации/Одобренија: GP 00 K-40 • MB-Freigabe 264 • Vogel • Lincoln

 
 
 
Фирмата - производител го задржува правото на промена на техничките податоци и одобренија заради понатамошен развој на производот и производството.
 
 
 
информации каталози производи сертификати фото галерија
 
Санимпекс - Изработка 2010. Сите права се задржани