информации      |      каталози      |      производи      |      сертификати      |      фото галерија
 
 
Моторни масла за патнички возила
Моторни масла за комерцијални возила
Масла за моторцикли
Масла за менувачи за патнички возила
Менувачки масла за комерцијални возила
Масти
Средство за разладување (антифриз)
Средство за чистење ветробранско стакло
Течности за сопирање
Дополнителни производи
Индустриски Масла и Мазива
   
Во својот сјај.
Арал моторни масла за патнички возила, моторцикли и комерцијални возила


Високо-перформансните моторни масла од Арал ја намалува консумацијата на гориво и масло.
Работните услови и барањата на производителите на возила стануваат се построги.
Во многу случаеви, Арал мора да се развие специјални производи за да се усогласи со стандардот на поединечниот клиент. Лојалноста на Арал према своите специјализирани преподавачи е од особена и сериозна важност за партнерство со дилери на возила, сервиси и меѓународни дистрибутери.
 
Категорија: Моторни масла за патнички возила
 
 
Категорија: Моторни масла за патнички возила

Производ: Aral SuperTronic SAE 0W-40

Опис:

Потполно синтетичко високо-квалитетно моторно масло со високи перформанси од најнова технологија за бензински и дизел патнички возила со или без филтер за честички од дизел (diesel particle filter).

 • Одобрено од многу производители на возила (OEM)
 • Aral Low SAPS-технологија за максимален работен век на дизел-филтер за честички (diesel particle filter)
 • Голем потенцијал за долготрајна употреба
 • Подобрен и апсолутен врвен квалитет
 • Го заштитува моторот за време на продолжен интервал на промена на масло
 • Висока заштеда на гориво, во ладни услови до 10%, просечно околу 3%, и намалена емисија на издувни гасови Спецификации/Одобренија: ACEA A3, B3, B4, C3, C2 • API SM/CF • MB sheet 229.31 и 229.51 • BMW Longlife-04 (only EU countries) • Porsche • VW spec. 502 00, 503 01 и 505 00

   

 •  
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral SuperTronic LongLife III SAE 5W-30

  Опис:

  Специјално високо-перформансно моторно масло скоро за сите патнички возила* од VW-групација (VW, Audi, SEAT, Skoda), развиено врз база на Aral Low SAPS-технологија.

 • За патнички возила со бензински и дизел мотори
 • Исполнува висока заштита
 • Aral Low SAPS-технологија за максимален работен век на дизел-филтер за честички
 • За патнички возила со или без LongLife сервис
 • Допринос за околината преку намалување на потрошувачка на гориво и издувни гасови

  Не е апликативно за некои R5 и V10 TDI мотори кај Phaeton, Touareg и T5, како и кај некои VW TDI мотори со инјектор без LongLife сервис и без дизел-филтер за честички.
  Mолиме да внимавате на прописи на производителот!

  Спецификации/Одобренија: VW spec. 504 00 / 507 00

   

 •  
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral SuperTronic G SAE 0W-30

  Опис:

  Потполно синтетичко високо-квалитетно моторно масло со високи перформанси спец ијално концепирано за патнички возила од Mercedes-Benz, BMW и GM / Opel.

 • За патнички возила со бензински и дизел мотори
 • Супериорна заштита на моторот
 • Моторно масло со заштеда на гориво за постигнување на долги интервали на промена на масло со флексибилни периоди на одржување
 • Намалува консумација на гориво и масло

  Спецификации/Одобренија: ACEA A3, B3, B4 • API SL/CF • MB sheet 229.3 и 229.5 • BMW Longlife-01 • Opel GM LL-A-025, Opel GM-LL-B-025 • VW specs. 502 00, 503 01 и 505 00

   

 •  
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral SuperTronic E SAE 0W-30

  Опис:

  Високо-перформансно моторно масло базирано врз база на Арал-синтетичка-технологија.

 • За патнички возила со бензински и дизел мотори, кои бараат моторни масла со ACEA A5 или B5, односно за Volvo, Honda и Renault
 • За долги интервали на промена на масло за некои модели на Volvo
 • Исклучиво употреба во специфични мотори со HTHS од 3,0

  Спецификации/Одобренија: ACEA A5, B5 • API SL; ILSAC GF2

   

 •  
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral HighTronic SAE 5W-40

  Опис:

  Високо-перформансно моторно масло од врвна класа базирано на Арал-синтетичка-технологија со потенцијал за долги интервали за патнички возила со 4-тактни- бензински и дизел мотори (и за мотори со турбо- и директно вшприцување).

   

 • За патнички возила со бензински и дизел мотори
 • Големи резерви во моторот за долги интервали на промена на масло и мало додавање
 • Бенефит за околината преку намалување на потрошувачка на гориво и издувни гасови
 • Нуди апсолутна сигурност на подмачкување и при високи температури
 • Брз проток на маслото при ладно стартување на моторот

  Спецификации/Одобренија: ACEA A3, B3, B4 • API SL/CF • VW spec. 502 00 и 505 00 • MB sheet 229.3 • Porsche • BMW Longlife-98 • Opel GM-LL-B-025

   

   

 •  
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral Tronic 431 SAE 5W-40

  Опис:

  Високо-перформансно моторно масло базирано врз база на Арал-синтетичка-технологија за дизел мотори опремени со пумпа-вбризгалка (инјектор).

 • Задолжително за различни модели на VW со дизел мотори опремени со вбризгалки (инјектори) од моделска година 1999 до 2001 без LongLife сервис
 • Употреба и кај некои модели на патнички возила од Ford (на пр.Ford Galaxy TDI)

  Спецификации/Одобренија: ACEA A3, B3, B4 • API SL/CF • VW spec. 505 01 • Ford WSS-M2C917-A

   

 •  
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral HighTronic C SAE 5W-30

  Опис:

  Високо-перформансно моторно масло базирано врз база на Арал-синтетичка-технологија.

 • Специјално развиено за возила со дизел-филтер за честички кои бараат моторно масло со норма ACEA C1
 • Со Aral Low SAPS-технологија за максимален работен век на дизел-филтерот за честички

  Спецификации/Одобренија: ACEA A1, B1, C1; A5, B5

   

 •  
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral HighTronic F SAE 5W-30

  Опис:

  Високо-перформансно моторно масло базирано врз база на Арал-синтетичка-технологија специјално развиено за патнички возила од Ford, Chrysler и Land Rover.

 • За патнички возила со бензински и дизел мотори
 • Заштеда на гориво и заштита на околина
 • Добра трајност на маслен филм
 • Оптимална стабилност на вискозитет (HTHS< 3,5 mPa*s)

  Спецификации/Одобренија: ACEA A1, B1 • API SL/CF • Ford WSS-M2C 913B (... 913A, ... 912-A1)

   

 •  
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral Mega Tronic SAE 5W-50

  Опис:

  Потполно синтетичко високо-квалитетно моторно масло од апсолутна врвна класа со потенцијал за продолжени интервали на промена за патнички возила со 4-тактни- бензински и дизел мотори (и за мотори со турбо- и директно вшприцување).

   

 • Големи резерви, дури и при продолжени интервали на промена на масло кај возила кои трошат малку масло
 • Широк опсег на вискозитет осигурува оптимално подмачкување како при ниски така и при високи температури на моторот
 • Екстремна висока заштита од абење

  Спецификации/Одобренија: ACEA A3, B3 • API SM/CF • VW spec. 501 01 и 505 00 • MB sheet 229.1 • Porsche • BMW Specialoil

   

   

 •  
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral BlueTronic SAE 10W-40

  Опис:

  Лесно-тековно моторно масло врз база на Арал-синтетичка-технологија за бензински и дизел мотори (исто и за турбо-мотори).

 • За патнички возила со бензински и дизел мотори
 • Оптимално однесување при ладен старт на моторот
 • Нуди висока сигурност во подмачкување и заштита од абење
 • Заштеда на гориво и заштита на околина

  Спецификации/Одобренија: ACEA A3, B3 • API SL/CF • VW spec. 505 00 • MB sheet 229.1

   

 •  
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral Super Elastic SAE 10W-40

  Опис:

  Повеќенаменско лесно-тековно минерално моторно масло со специјална комбинација на адитиви за бензински и дизел мотори (исто и за турбо-мотори).

 • За патнички возила со бензински и дизел мотори (вклуч. турбо-мотори)
 • Нуди висока сигурност во подмачкување и заштита од абење
 • Нуди заштита од создавање на црн талог


 • Спецификации/Одобренија: ACEA A2, B2 • API SJ/CF • VW spec. 505 00 / 500 00 • MB sheet 229.1

   
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral Super Elastic Diesel SAE 10W-40

  Опис:

  Повеќенаменско лесно-тековно минерално моторно масло со специјална комбинација на адитиви за користење исклучиво во дизел мотори (исто и за турбо-мотори).

 • За патнички возила со дизел мотори (вклуч. турбо-мотори)
 • Нуди висока сигурност во подмачкување и заштита од абење
 • Нуди заштита од создавање на црн талог


 • Спецификации/Одобренија: ACEA B2 • API CF • VW spec. 505 00 • MB sheet 229.1

   
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral Multi Elastic SAE 15W-40 / 20W-50

  Опис:

  Повеќенаменско стандардно минерално моторно масло со посебна комбинација на адитиви за користење во сите 4-тактни бензински и дизел мотори (исто и за турбо-мотори).

 • За патнички возила со бензински и дизел мотори (вклуч. турбо-мотори)
 • Добро подмачкување и заштита на моторот од корозија


 • Спецификации/Одобренија: ACEA A2, B2 • API SJ/CF • VW spec. 505 00 / 501 01 • MB sheet 229.1

   
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral Basic Elastic SAE 15W-40 / 20W-50

  Опис:

  Минерално моторно масло за користење во 4-тактни патнички бензински и дизел мотори (исто и за турбо-мотори) како и кај лесни доставни возила.

 • За патнички возила со бензински и дизел мотори (вклуч. турбо-мотори)
 • Добро подмачкување и заштита на моторот


 • Спецификации/Одобренија: API SH/CD

   
   
  Категорија: Моторни масла за патнички возила

  Производ: Aral Basic Elastic SAE 15W-50

  Опис:

  Минерално моторно масло за користење во 4-тактни патнички бензински и дизел мотори.

 • Добро подмачкување и заштита на моторот


 • Спецификации/Одобренија: API SJ/CF

   
   
   
  Фирмата - производител го задржува правото на промена на техничките податоци и одобренија заради понатамошен развој на производот и производството.
   
   
   
  информации каталози производи сертификати фото галерија
   
  Санимпекс - Изработка 2010. Сите права се задржани