информации      |      каталози      |      производи      |      сертификати      |      фото галерија
 
 
Моторни масла за патнички возила
Моторни масла за комерцијални возила
Масла за моторцикли
Масла за менувачи за патнички возила
Менувачки масла за комерцијални возила
Масти
Средство за разладување (антифриз)
Средство за чистење ветробранско стакло
Течности за сопирање
Дополнителни производи
Индустриски Масла и Мазива
   
Средство за чистење на ветробранско стакло, средство за разладување, течности за сопирање, масти и други оперативни течности.
Арал нуди средства за чистење на ветробранско стакло, средство за разладување, хидраулични течности за сопирање, масти и други оперативни течности за патнички- и комерцијални возила, градежни- и земјоделски машини. За развивање на сите овие производи потребен е огромен know-how. Перфектната интегрирана производна линија на Арал за патнички- и комерцијални возила укажува, дека Вие ќе ги најдете сите останати и потребни оперативни течности и специјалитети, кои ќе ги зајакнат својствата на Арал-овите моторни масла за заштеда на гориво.
 
Категорија: Течности за сопирање
 
 
Категорија: Течности за сопирање

Производ: Aral Bremsflüssigkeit XHS DOT 5.1

Опис:

Aral Bremsflüssigkeit XHS DOT 5.1 течност за сопирање е за употреба во хидраулични системи на- квачила и сопирање кај патнички- и комерцијални возила према специјални прописи на производителот.

Aral Bremsflüssigkeit XHS DOT 5.1 течност за сопирање ги исполнува актуелните највисоки барања/сигурносни прописи на институциите SAE и FMVSS (DOT) како и дополнителните специјални и меродавни барања на производителите на возила.

Спецификации/Одобренија: SAE J 1703, FMVSS 116, DOT 5.1 ( DOT 4), ISO 4925.

 
 
Категорија: Течности за сопирање

Производ: Aral Bremsflüssigkeit HS DOT 4

Опис:

Течност за сопирање за употреба во хидраулични системи на- квачила и сопирање кај патнички возила, сите видови на комерцијални возила и приколки. Aral Bremsflüssigkeit HS DOT 4 течност за сопирање се одликува со намалена наклонетост кон создавање на парни меури, висока термичка стабилност и неутрално однесување према гумените (дихтунзи, црева) материјали. Ги исполнува меѓународните барања и со тоа исто така и на меродавните производители на возила.

Спецификации/Одобренија: ISO 4925 • SAE S 1704 • FMVSS 116, DOT 4.

 
 
Категорија: Течности за сопирање

Производ: Aral Bremsflüssigkeit HS DOT 4 Super

Опис:

Течност за сопирање за употреба во хидраулични системи на- квачила и сопирање кај патнички возила, сите видови на комерцијални возила и приколки. Со повисока влажна точка на вриење од преку 1800С во споредба со регуларна HS DOT 4 течност, нуди зголемена сигурност во поглед на редуцирање на опасноста од создавање на парни меури, која настапува преку примање на влага. Ги исполнува и надминува барањата на HS DOT 4.
Ова ефективно ниво исто така одговара и на барањата на повеќето познати производители на возила.

Спецификации/Одобренија: SAE J 1703, FMVSS 116, DOT 4 (DOT 4+, DOT 4 Super) • ISO 4925.

 
 
 
Фирмата - производител го задржува правото на промена на техничките податоци и одобренија заради понатамошен развој на производот и производството.
 
 
 
информации каталози производи сертификати фото галерија
 
Санимпекс - Изработка 2010. Сите права се задржани