информации      |      каталози      |      производи      |      сертификати      |      фото галерија
 
 
Molyslide масла за патнички возила
Molyslide масла за комерцијални возила
Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила
Molyslide за трактори
Molyslide масла и мазива за индустриски цели
Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување
   
 
Категорија: Molyslide за трактори
 
 
Категорија: Molyslide за трактори

Производ: Molyslide STOU Universal

Опис:

Molyslide STOU е универзално масло базирано на синтетички базни масла, кое е развиено за широка употреба во високо-ефективни комерцијални возила. Се применува во земјоделски машини, комунални уреди, градежни машини итн.

 • се употребува како моторно масло
 • се употребува како менувачко масло
 • се употребува како хидраулично масло
 • се употребува како компресорско масло


 • Спецификации/Одобренија: API CE / SF CF-4 ACEA E3 MIL 2104D SAE 10W-40 / API GL 4/5 SAE 80W, 85W, 80W-90, MIL-L-2105, Allison C-4, Caterpillar TO-2, ZF TE-ML 06,07 / HLP-D / HVLP-D von ISO 32 – 100, Vickers Pumpentest, Ford Pumpentest / Massey Fergusson / M 1127 / M 1135 / M 1139 / M 1144 / John Deere J 27 A, J 20 A / CCMC D4 / New Holland / Ford M2C-86 A/B, 121 C, 134 C/D, 159 B/C / MB 227.1 / MAN 271 / Case J I Case MS 1206 / Holman Compare Kompressor, Atlas Copco Kompressor

   
   
  Категорија: Molyslide за трактори

  Производ: Molyslide UTTO Universal

  Опис:

  Molyslide UTTO (Universal Tractor Transmission Oil) тракторско масло е високо-развиено повеќенаменско масло. Ги соединува барањата на модерните комбинирани погонски системи (менувач / хидраулика) вклучувајќи ги навлажнетите кочници. Специјално за примена во земјоделски машини, право „Allround“ (секојдневно) масло за земјоделски погони (да се внимава на прописи на производител).

 • се употребува како хидраулично масло
 • се употребува како менувачко масло


 • Спецификации/Одобренија: HLP ISO VG 68, Denison HF-0, HF-1, HF-2, Sperry Vickers I-286-S, M-2950-S / API GL 4 SAE 80W, Allison C-4, Caterpillar TO-2 / John Deere Tractor: J14B, J20CD / Ford New Holland Tractor: M2C 86C / M2C 134 C/D / Sundstand Systeme / Fiat-Hesston / Steiger / CASE (IHC): MS 1207, MS 1210, MS 1209 / MS 1204, MS 1205, MS 1206, B-6 / Massey Fergusson: M 1135, M 1141, M 1143, M 1127, M 1110, M 1129A / SAME – Lamborghini / Volvo VME WB 101, BM Valmet / Fendt / / Schlueter / Deutz-Allis

   
   
   
  Фирмата - производител го задржува правото на промена на техничките податоци и одобренија заради понатамошен развој на производот и производството.
   
   
   
  информации каталози производи сертификати фото галерија
   
  Санимпекс - Изработка 2010. Сите права се задржани