информации      |      каталози      |      производи      |      сертификати      |      фото галерија
 
 
Molyslide масла за патнички возила
Molyslide масла за комерцијални возила
Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила
Molyslide за трактори
Molyslide масла и мазива за индустриски цели
Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување
   
 
Категорија: Molyslide масла за комерцијални возила
 
 
Категорија: Molyslide масла за комерцијални возила

Производ: Molyslide Supertruck 5W-40 (UHPD)

Опис:

Molyslide Supertruck 5W-40 (UHPD) Molyslide Supertruck 5W-40 е потполно синтетичко лесно-проточно моторно масло од најновата генерација. Врз основа на истакнатите карактеристики, погодно е за примена кај сите дизел-мотори на комерцијални возила, под секакви работни услови и секакви надворешни влијанија (целогодишна употреба).

 

 

 • извонредни лесно-проточни карактеристики
 • користење на современа адитив-технологија
 • оптимална заштита од абење
 • овозможува максимални интервали на промена на масло

  (да се внимава на прописи на производителот)
  Спецификации/Одобренија: API CF ACEA E4, MAN M 3277, MB 228.5, Volvo VDS-2, MTU Typ 3, Scania, Mack EO/L, CCMC D5

   

   

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за комерцијални возила

  Производ: Molyslide Supertruck L 10W-40 (UHPD)

  Опис:

  Molyslide Supertruck L 10W-40 е современо мултиградно лесно-проточно моторно масло за примена во дизел-мотори на комерцијални возила, под секакви работни услови и секакви надворешни влијанија (целогодишна употреба). Molyslide Supertruck L е идеално дизел мазиво за сите дизел-мотори со високи барања и под екстремни работни услови, кое преку неговата извонредна проточност битно допринесува за чување на околината. Овозможува најдолги интервали на промена на масло (UHPD) и заштеда на гориво до 3%.

   

 • ги надминува највисоките барања
 • извонредни карактеристики на проточност
 • овозможува максимални интервали на промена на масло

  (да се внимава на прописи на производителот). Препорака на употреба: само за дизел мотори
  Спецификации/Одобренија: API CF ACEA E4, E5, E7, B3, B4, MAN M 3277 for CRT, MB 228.5 / 229.1, Volvo VDS-2, DAF XF, MTU Typ 3, Scania LDF (running), Mack EO/L, Renault RXD

   

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за комерцијални возила

  Производ: Molyslide Supertruck DPF 10W-40 (UHPD)

  Опис:

  Molyslide Supertruck DPF 10W-40 е современо синтетичко лесно-проточно моторно масло за подолг работен век на филтерот за честички (DPF) кај Еуро 4 мотори со Low-SAPS формулација, а за примена во дизел-мотори на комерцијални возила, под секакви работни услови и секакви надворешни влијанија (целогодишна употреба). Специјално за мотори со филтер за честички према Еуро 4-норма.

   

 • ги надминува највисоките барања
 • гарантира извонредни карактеристики на проточност
 • заштита од абење
 • овозможува максимални интервали на промена на масло
 • исто е погодно за мотори према Еуро 1-, Еуро 2- и Еуро 3-норма

  Кај продолжени интервали на промена, да се внимава на прописи на производителот. Препорака на употреба: само за тешки теретни дизел мотори.
  Спецификации/Одобренија: API CI-4 ACEA E4, E6, E7, MAN M 3277 (for CRT), MAN M 3477, MB 228.5 / 228.51, Volvo VDS-3, DAF Extended drain, MTU Typ 3, Scania LDF-2 (running) Low Ash, Mack EO/L, Renault RLD, RLD-2, RXD

   

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за комерцијални возила

  Производ: Molyslide Super Ecomiles LD 10W-40

  Опис:

  Molyslide Super Ecomiles LD 10W-40 е современо универзално и делумно синтетичко лесно-проточно моторно масло за примена во мешан возен парк за дизел- и ото-мотори, под секакви работни услови и секакви надворешни влијанија (целогодишна употреба). Molyslide Super Ecomiles LD во моментов ги надминува највисоките барања, кои модерните бензински- и дизел-мотори ги поставуваат на моторните масла.

   

 • гарантира извонредни карактеристики на проточност
 • заштита од абење
 • овозможува максимални интервали на промена на масло
 • мазиво за сите бензински- и дизел-мотори, со и без катализатор, вклучувајќи издувни турбо-полначи

  (да се внимава на прописи на производителот)
  Спецификации/Одобренија: API CI-4 / CH-4 / SL ACEA A3, B3, B4, E3, E5, E7, MAN M 3275, MB 228.3 / 229.1, MTU 2, IVECO, Cummins CES 20071,2,6,7,8, Renault RLD, Volvo VDS-3, Mack EO-M Plus, Global DHD-1, Allison C-4

   

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за комерцијални возила

  Производ: Molyslide Super Ecomiles LD 15W-40 / 20W-50

  Опис:

  Molyslide Super Ecomiles LD 15W-40 / 20W-50 е мултиградно минерално дизел моторно масло со висока ефективна резерва за интервали на промена до 45000 км. Соодветствува на најновите системи за одржување на комерцијални возила од тешка класа од марката Mercedes Benz како и за други производители на комерцијални возила. Molyslide Super Ecomiles LD ги исполнува барањата на производителите за ЕУ-издувни норми (Еуро 2). Може да се примени во мешан возен парк со дизел- и ото-мотори.

   

 • за употреба во тешки теретни возила со високо оптеретување и долги интервали на промена
 • и за патнички возила со бензински- и дизел-мотори
 • примена и кај бродски мотори со работно- и хоби возење

  (да се внимава на прописи на производителот)
  Спецификации/Одобренија: API CI-4 / CH-4 / SL ACEA A3, B3, B4, E3, E5, E7, MAN M 3275, MB 228.3 / 229.1, Mack EO-M Plus, Volvo VDS-2 / VDS-3, Renault RLD, RVI, Caterpillar ECF-1, Allison C-4, Voith Retarder Typ A, MTU 2, IVECO, Global DHD-1, Cummins CES 20071,2,6,7,8, ZF TE-ML 07C

   

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за комерцијални возила

  Производ: Molyslide Super Monograde HD 10W / 20W-20 / 30 / 40 / 50

  Опис:

  Molyslide Super Monograde HD е моноградно моторно масло со синтетички адитиви за дизел- и ото-мотори , исто и со урбо-полначи. Добро однесување при ладно стартување, одлична заштита од абење кај неподвижни мотори или бродски агрегати.

   
   
   
  Фирмата - производител го задржува правото на промена на техничките податоци и одобренија заради понатамошен развој на производот и производството.
   
   
   
  информации каталози производи сертификати фото галерија
   
  Санимпекс - Изработка 2010. Сите права се задржани