информации      |      каталози      |      производи      |      сертификати      |      фото галерија
 
 
Molyslide масла за патнички возила
Molyslide масла за комерцијални возила
Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила
Molyslide за трактори
Molyslide масла и мазива за индустриски цели
Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување
   
 
Категорија: Molyslide масла за патнички возила
 
 
Категорија: Molyslide масла за патнички возила

Производ: Molyslide LongLife XLD 5W-40

Опис:

Molyslide LongLife XLD 5W-40 е современо лесно-тековно моторно масло од врвна класа за целогодишно користење. Се препорачува за ото- и дизел мотори, вклучувајќи со турбо-полначи и катализатори.

 

 • спречува таложење
 • намалува загуби при триење
 • оптимално заштитува од абење

  (да се внимава на прописи на производителот)
  Спецификации/Одобренија: API SL / CF ACEA A3, B3, MB 229.3, VW 505.00 / 502.00 (1/97), BMW Longlife 98, Porsche

   

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за патнички возила

  Производ: Molyslide LongLife XLS 0W-40

  Опис:

  Molyslide LongLife 0W-40 е современо потполно синтетичко лесно-тековно моторно масло од последната генерација за целогодишно користење. Се препорачува за ото- и дизел мотори, вклучувајќи со турбо-полначи и катализатори.

 • комбинацијата на неконвенционални синтетички базни масла
 • спречува таложење
 • оптимално заштитува од абење
 • заштеда на гориво

  (да се внимава на прописи на производителот)
  Спецификации/Одобренија: API SL / CF ACEA A3, B3, B4, MB 229.3, VW 505.00 / 502.00 (1/97), VW 503.01 (12/99) VW Audi Turbo Motoren, BMW Longlife, Porsche GL

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за патнички возила

  Производ: Molyslide LongLife XLS C2 5W-30

  Опис:

  Molyslide LongLife XLS C2 5W-30 е потполно синтетичко моторно масло за возила со DPF (филтер за честички кај дизел мотори). Погодно за дизел- и бензински мотори. Специјално формулирано за возила од PSA групација со MID SAPS Еуро 4 мотори.

 • за употреба кај бензински- и дизел мотори
 • оптимално заштитува од абење
 • заштеда на гориво
 • овозможува продолжен интервал на промена на масло и погодно за Еуро 4 мотори

  (да се внимава на прописи на производителот)
  Спецификации/Одобренија: API SM / CF, ACEA A1, B1, A5, B5, C2. PSA E05/D05 Niv 3, Renault RN 0700

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за патнички возила

  Производ: Molyslide LongLife XLS C1 Ford 5W-30

  Опис:

  Molyslide LongLife XLS C1 Ford 5W-30 е потполно синтетичко моторно масло со специјална адитив-технологија за целогодишно користење со Fuel Economy формулација. Molyslide LONGLIFE XLS C1 Ford 5W-30 се користи за бензински- и дизел мотори со или без турбо-полнач кај патнички возила од производителите Ford/Mazda/Volvo/Toyota.

 • напредна адитив-технологија
 • масло со низок вискозитет и високо-стабилно задвижувачко однесување
 • заштитува од абење и го продолжува работниот век на моторот
 • продолжува интервал на промена на масло

  (да се внимава на прописи на производителот)
  Спецификации/Одобренија: API SJ ACEA A1, B1, ILSC GF-2, Ford WSS-M2C 913-A / B, WSS-M2C 912-A

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за патнички возила

  Производ: Molyslide LongLife XLS III C3 5W-30

  Опис:

  Molyslide LongLife XLS III 5W-30 е лесно-проточно моторно масло со Low-SAPS-технологија, кое заштедува гориво и е специјално развиено за сите модели (со и без продолжен интервал на одржување) на VW, Audi, Seat, Skoda. Истовремено е и специјално развиено за Mercedes Benz и BMW мотори од најновата генерација со продолжен интервал на промена.

 • примена во сите патнички возила со бензински- и дизел мотори
 • оптимална заштита на катализаторот и филтерот за честички кај дизел-мотори
 • продолжен интервал на одржување

  Не се користи кај моторите R5 TDI и V10 TDI. (да се внимава на прописи од производителот)
  Спецификации/Одобренија: ACEA A3, B3, C3, VW 504.00 / 507.00, MB 229.51, BMW LL-04

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за патнички возила

  Производ: Molyslide LongLife XLS LL 5W-30

  Опис:

  Molyslide LongLife XLS LL 5W-30 е лесно-тековно моторно масло кое заштедува гориво и е развиено за современи бензински- и дизел мотори со продолжени интервали на промена. Формулацијата гарантира Fuel Economy и е специјално изработено за возила од GM групација.

 • примена во сите патнички возила со бензински- и дизел мотори
 • редуцира создавање на пепел во филтерот за честички
 • продолжен интервал на одржување

  (да се внимава на прописи од производителот)
  Спецификации/Одобренија: API SL/CF ACEA A3, B3, B4, ,Opel B-040-2095 (GM-LL-A-025), Opel B-040-2098 (GM-LL-B-025)

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за патнички возила

  Производ: Molyslide Longtec (505.01) C3 5W-40

  Опис:

  Molyslide Longtec (505.01) C3 5W-40 е потполно синтетичко MID SAPS моторно масло со специјална адитив-технологија за целогодишно користење кај патнички- и лесно доставни возила со и без DPF. Специјална формулација за мотори со пумпа-вбризгалка на VW (505.01), али дозволува примена кај други мотори на различни производители.

   

 • погодно за употреба кај мотори со модерна филтер-технологија
 • за бензински- и дизел мотори со и без турбо-полнач, кај мотори со катализатор
 • за Еуро 4 мотори кај патнички возила и мали теретни возила
 • напредна адитив-технологија

  Спецификации/Одобренија: API SL / CF ACEA A3, B4, C3, MB 229.31 / 229.51, VW 505.00 / 502.00, VW 505.01 TDI-мотори со пумпа-вбризгалка, Ford WSS-M2C 917-A, BMW Longlife 04, Renault R 700 R 710, Porsche

   

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за патнички возила

  Производ: Molyslide Synpart 10W-40

  Опис:

  Molyslide Synpart 10W-40 е делумно-синтетичко лесно-проточно моторно масло од најновата генерација со најсовремена адитив-технологија и погодно за широка употреба во бензински- и дизел мотори кај патнички- и лесно доставно возила за целогодишно користење.

   

 • ја зголемува ефикасноста на моторот
 • редуцира потрошувачката на гориво
 • го продолжува работниот век на моторот

  Спецификации/Одобренија: API SL / CF ACEA A3, B3, B4, MB 229.1, VW 505.00 / 500.00, BMW Special, Porsche

   

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за патнички возила

  Производ: Molyslide Ultratec 15W-40 / 20W-50

  Опис:

  Molyslide Ultratec 15W-40 / 20W-50 е високо-квалитетно минерално моторно масло од најновата генерација, погодно како целогодишно универзално масло посебно за употреба во мешан возен парк. Погодно е за употреба во современи високо-ефективни дизел мотори со и без турбо-полнач при продолжени интервали на промена на масло, во бензински мотори со и без издувен турбо-полнач и катализатори.

   

 • за возила со посебно високо оптеретување во секојдневна употреба
 • ги исполнува барањата на позначајните производители

  (да се внимава на прописи на производителот)
  Спецификации/Одобренија: API SJ / CG-4 ACEA A3, B3, B4, B2, E2, MAN 271, Allison C-4, Mack EO-L, EO-K/2, MB 228.1 / 229.1, VW 501.01 / 505.00, Volvo VDS-2, Caterpillar TO-2

   

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла за патнички возила

  Производ: Molyslide Dynamic 20W-50

  Опис:

  Molyslide Dynamic 20W-50 цело-годишно универзално и минерално моторно масло за рационална употреба и посебно погодно за мешан возен парк. Погодно е за употреба во мотори со и без турбо-полнач, бензински мотори со и без турбо-полнач и катализатори.

   

 • се користи кај постари возила на производство
 • овозможува широка област на користење

  Спецификации/Одобренија: API SF / CE ACEA E1, CCMC G2/D4/PD2, MAN 271, Ford M2C-121 C, MB 227.1, MIL-L-2104 C / D, MIL-L-46152 B

   

   

 •  
   
   
  Фирмата - производител го задржува правото на промена на техничките податоци и одобренија заради понатамошен развој на производот и производството.
   
   
   
  информации каталози производи сертификати фото галерија
   
  Санимпекс - Изработка 2010. Сите права се задржани