информации      |      каталози      |      производи      |      сертификати      |      фото галерија
 
 
Molyslide масла за патнички возила
Molyslide масла за комерцијални возила
Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила
Molyslide за трактори
Molyslide масла и мазива за индустриски цели
Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување
   
 
Категорија: Molyslide масла и мазива за индустриски цели
 
 
Категорија: Molyslide масла и мазива за индустриски цели

Производ: Molyslide Hydraulic Oil HLP - ISO VG 22 - 100

Опис:

Хидрауличните масла HLP се минерални масла, кои се користат како течности за притисок во хидраулични уреди. Тие содржат делотворни материи за зголемување на постојаноста од стареење.

 • примена во сите видови на градежни машини, во индустрија и земјоделски машини
 • ги надминуваат сите барања
 • неутрално однесување према гумени материјали

  (да се внимава на прописи на производителот)
  Спецификации/Одобренија: DIN 51 524 Teil 2, SIS SS 155434, Hoesch HWN 2333, CETOP RP 91 H (HM, HV), FZG – Test A 8,3 / 90 12, AFNOR NF E48-603 (HM, HV), Denison Filterability TP 02 100, U.S. Steel 126, 127, Sperry Vickers M-2950-S u. I-286-S.

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла и мазива за индустриски цели

  Производ: Molyslide Hydraulic Oil HVI - ISO VG 32 - 68

  Опис:

  Хидрауличните масла HVI, преку нивната екстремна оптовареност, екселентен однос на вискозитет-температура и добра заштита од абење, се предодредени за примена во сите силно оптоварени мобилни и стационирани индустриски хидраулични уреди.

 • неутрално однесување према гумени материјали
 • добра споспобност за неталожење
 • висока отпорност од стареење
 • за екстремна оптовареност

  (да се внимава на прописи на производителот)
  Спецификации/Одобренија: DIN 51 524 Teil 3, Vickers Pumpentest, AFNOR NFE 48603 HV

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide масла и мазива за индустриски цели

  Производ: Molyslide Chain Saw Special

  Опис:

  Специјално масло за ланец од пила со добро температурно однесување дури и кај ниски температури. Добра заштита од абење и корозија.
  Го продолжува работниот век на ланецот.

   
   
  Категорија: Molyslide масла и мазива за индустриски цели

  Производ: Molyslide Getriebe Oil CLP

  Опис:

  Менувачко масло за алатни машини со EP-додаток, антиоксиданти и инхибитори за заштита од корозија за многу оптоварени индустриски машини во железарници, рудници, земјени копови итн.

  Спецификации/Одобренија: DIN 51 517 Teil 3, ISO VG 68 - 220

   
   
  Категорија: Molyslide масла и мазива за индустриски цели

  Производ: Molyslide Langzeitfett -300 - +1800C

  Опис:

  Долго-трајна екстремно леплива EP-маст за високо оптоварување, која служи за подмачкување на високо оптоварени вални- клизни лагери. За подмачкување при нечисти и влажни услови, како и при високи температури.

   
   
  Категорија: Molyslide масла и мазива за индустриски цели

  Производ: Molyslide Mehrzweckfett -200 - +1300C

  Опис:

  Повеќенаменска високо-квалитетна универзална маст за подмачкување на вални- и клизни лагери во возила од сите видови, градежни машини, земјоделски машини и индустрија.

   
   
   
  Фирмата - производител го задржува правото на промена на техничките податоци и одобренија заради понатамошен развој на производот и производството.
   
   
   
  информации каталози производи сертификати фото галерија
   
  Санимпекс - Изработка 2010. Сите права се задржани