информации      |      каталози      |      производи      |      сертификати      |      фото галерија
 
 
Molyslide масла за патнички возила
Molyslide масла за комерцијални возила
Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила
Molyslide за трактори
Molyslide масла и мазива за индустриски цели
Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување
   
 
Категорија: Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила
 
 
Категорија: Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила

Производ: Molyslide Gear Oil 403 80W GL5

Опис:

Molyslide Gear Oil 403 GL5 е високо-квалитетно менувачко масло за примена во патнички- и комерцијални возила со тешко оптоварување. Пропишано за употреба во погонски оски со хипоидни менувачи.

Се користи за подмачкување на менувачи при тешки оптоварувања.
(да се внимава на прописи на производителот).

Спецификации/Одобренија: API GL5, ZF TE-ML 05A, 07A, 12A, 16C, 17B, MB 235.0, MIL-L-2105 C, MAN 342

 
 
Категорија: Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила

Производ: Molyslide Gear Oil 404 90W GL5

Опис:

Molyslide Gear Oil 404 GL5 е високо-квалитетно менувачко масло за примена во патнички- и комерцијални возила со тешко оптоварување. Пропишано за употреба во погонски оски со хипоидни менувачи.

Се користи за подмачкување на менувачи при тешки оптоварувања.
(да се внимава на прописи на производителот).

Спецификации/Одобренија: API GL5, ZF TE-ML 05A, 07A, 12A, 16C, 17B, MB 235.0, MIL-L-2105 C, MAN 342

 
 
Категорија: Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила

Производ: Molyslide Gear Oil 412 80W-90 GL5

Опис:

Хипоидно менувачко масло Molyslide Gear Oil 412 GL5 е повеќенаменско менувачко масло со карактеристика на постојаност во однос на температура и оксидација.

 • допринесува за редуцирање на абење на лагерите и забчаниците
 • специјални додатоци спречуваат создавање на р’ѓа и пена


 • (да се внимава на прописи на производителот).

  Спецификации/Одобренија: API GL5, ZF TE-ML 05A, 07A, 12E, 16C, 17B, 19B, MB 235.0, MIL-L-2105 C/D, MAN 342

   
   
  Категорија: Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила

  Производ: Molyslide Gear Oil 420 TDL 80W-90 GL5

  Опис:

  Molyslide Gear Oil 420 TDL GL5 е повеќенаменско менувачко масло за универзална употреба. Практично ги исполнува сите барања, кои посебно современите комерцијални возила ги поставуваат на маслата за примена во целокупната погонска линија.

 • погодно за подмачкување на сите погонски елементи
 • допринесува за заштеда на гориво
 • го намалува на триењето

  (да се внимава на прописи на производителот).

  Спецификации/Одобренија: API GL4 / GL5 MT-1, ZF TE-ML 02B, 05A, 07A, 08A, 12A, 16B&C, 17B, MAN 341 N+ML, 342 N+ML, 3343 ML, MB 235.0, MIL-L-2105 D, SCANIA STOU 1.0-2.0, MIL-L-PREF-2105 E, VOLVO 97310, DAF

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила

  Производ: Molyslide Gear Oil 421 LS 75W-80 GL5

  Опис:

  Molyslide Gear Oil 421 LS GL5 е високо-квалитетно хипоидно менувачко масло за комерцијални возила со тешки оптоварувања, кое е специјално развиено за примена во возила со шпер-диференцијали.

 • способност на намалување на коефициентот на триење
 • специјално за возила со шпер-диференцијали


 • (да се внимава на прописи на производителот).

  Спецификации/Одобренија: API GL5, PSA Peugeot – Citroen, FIAT Ducato for transmissions, ROVER (100/200/400 types for differential)

   
   
  Категорија: Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила

  Производ: Molyslide Gear Oil 422 85W-140 GL5

  Опис:

  Molyslide Gear Oil 422 GL5 е повеќенаменско хипоидно менувачко масло од највисока стабилност и оксидациска постојаност, чии EP-додатоци, и покрај високите оптоварувања на забчаниците и клизните делови, овозможуваат постојан маслен филм и намалување на триење.

 • се користи пред се во тешко-оптоварени хипоидни менувачи
 • менувачко масло за диференцијал и менувачи на задна оска


 • (да се внимава на прописи на производителот).

  Спецификации/Одобренија: API GL5, ZF TE-ML 05A, 07A, 12E, 16D, 17B, 19B, MIL-L-2105 C/D

   
   
  Категорија: Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила

  Производ: Molyslide Gear Oil 430 75W-90 GL5

  Опис:

  Molyslide Gear Oil 430 GL5 е синтетичко повеќенаменско менувачко масло со заштита од корозија и карактеристика на висок притисок за ниски и високи температури.

 • допринесува за заштеда на гориво
 • извонредна заштита од абење
 • се користи како хипоидно менувачко масло со широко поле на употреба во менувачи на возила
 • го намалува триењето

  (да се внимава на прописи на производителот).

  Спецификации/Одобренија: API GL5, MIL-L-2105 C/D

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила

  Производ: Molyslide Gear Oil 432 HTS 75W-90 GL4/5

  Опис:

  Molyslide Gear Oil 432 HTS GL4/5 е синтетичко повеќенаменско менувачко масло за универзална употреба. Практично ги исполнува сите барања, кои посебно современите комерцијални возила ги поставуваат на маслата за примена во целокупната погонска линија. Како TDL(Total Drive Line)-менувачко масло посебно е погодно за подмачкување на сите погонски елементи, од оптоварени синхронизирани и несинхронизирани мануелни менувачи до хипоидно-забчанасти погонски оски.

 • допринесува за заштеда на гориво
 • го намалува триењето
 • извонредна заштита од абење


 • (да се внимава на прописи на производителот).

  Спецификации/Одобренија: API GL4 / GL5 MT-1, MIL-L-2105 B,C,D, MIL-L-PREF-2105 E, ZF TE-ML 01, 02, 05, 07, 08, MB 235.11, MAN 3343 SL, EATON, SCANIA STO 1:0 Box, VOLVO 97310, DAF, ZF TE-ML 02 Box

   
   
  Категорија: Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила

  Производ: Molyslide Transgear Oil A ATF III Synthetic

  Опис:

  Molyslide Transgear A ATF III е синтетичка хидраулична течност за автоматски менувачи и хидраулични квачила, каде е пропишана употреба на Automatic Transmission Fluid Typ Dexron II E односно Dexron III.

 • овозможува непроблематично функционирање на менувачот
 • погодно и како хидраулична течност за системи, кои работат под тешки работни услови

  (да се внимава на прописи на производителот).

  Спецификации/Одобренија: GM Dexron II E, GM Dexron III (GM 6417 M), ZF TE-ML 02F, 03D, 11B, 14A, 17C, Voith 55.6335 (G 607), Allison C4, MAN 339-F, Caterpillar TO-2, MB 236.1, 236.5, Ford Mercon, Renk

   

 •  
   
  Категорија: Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила

  Производ: Molyslide Transgear Oil M ATF Dexron II

  Опис:

  Molyslide Transgear M ATF Dexron II е хидраулична течност за автоматски менувачи и хидраулични квачила, каде е пропишана употреба на Automatic Transmission Fluid Typ Dexron D.

 • овозможува непроблематично функционирање на менувачот
 • погодно и како хидраулична течност за системи, кои работат под тешки работни услови

  (да се внимава на прописи на производителот).

  Спецификации/Одобренија: Dexron II D, ZF TE-ML 03, 11, 14, Allison C4, Audi, Caterpillar TO-2, Citroen, Denison, Ford M2C-166 H, MB Blatt 236.7, Mercon, Opel (GM-Dexron), VW

   

 •  
   
   
  Фирмата - производител го задржува правото на промена на техничките податоци и одобренија заради понатамошен развој на производот и производството.
   
   
   
  информации каталози производи сертификати фото галерија
   
  Санимпекс - Изработка 2010. Сите права се задржани