информации      |      каталози      |      производи      |      сертификати      |      фото галерија
 
 
Molyslide масла за патнички возила
Molyslide масла за комерцијални возила
Molyslide менувачки масла за патнички и комерцијални возила
Molyslide за трактори
Molyslide масла и мазива за индустриски цели
Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување
   
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување
 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 600 MOS2 Montagepaste -300 - +4500C

Опис:

Molyslide 600 е монтажна паста со низок коефициент на триење за монтажа и задвижување. Редуцира абење и ја олеснува демонтажата.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 604 ANTI SEIZE Kupfer Paste -400 - +10000C

Опис:

Molyslide 604 е бакарна паста против цврсто нагризување при високи температури и агресивни медии. За подмачкување на високо оптоварени лежишта и клизни површини со ниска брзина.
Монтажна паста за делови од систем на сопирање кај патнички- и теретни возила.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 605 ANTI SEIZE Ceramic Paste -400 - +14000C

Опис:

Molyslide 605 е керамичка паста против електро-хемиска корозија, цврсто запечени делови, истриеност, назадно клизење, солена вода.
Монтажна паста без метали за полесна демонтажа на високо оптоварени делови. Монтажна паста за делови од систем на сопирање кај патнички- и теретни возила.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 607 ANTI SEIZE Never Seize -1800 - +12000C

Опис:

Molyslide 607 е против цврсто запечување преку корозија, солена вода, истриеност, р‘ѓа и за подмачкување. Заштита и лесна демонтажа на шрафови, болцна, цевкаст навој, турбини и др. Монтажна паста за делови од систем на сопирање кај патнички- и теретни возила.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 609 Kolosseum EP Langzeitfett -300 - +1800C

Опис:

Molyslide 609 е долго-трајна екстремно леплива EP-маст за подмачкување на вални- и клизни лагери. За подмачкување при нечисти и влажни услови, и при високи температури.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 610 Megaron MOS2 Mehrzweckfett -200 - +1300C

Опис:

Molyslide 610 е MOS2 EP-повеќенаменска маст за подмачкување на високо оптоварени клизни- и вални лагери.
Примена во индустрија и возила од сите видови.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 612 Olymp Mehrzweckfett -200 - +1400C

Опис:

Molyslide 612 е повеќенаменска високо-вреднувана и универзална маст за подмачкување на клизни- и вални лагери кај возила од сите видови, градежни машини, земјоделски агрегати и индустрија.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 625 Schneidoelspray

Опис:

Molyslide 625 е специјално мазиво со добра лепливост за продолжување на времената положба на режало, при обработка на материјали од секаков тип.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 626 Seil - und Zahnrad Schmierstoff

Опис:

Molyslide 626 е специјално мазиво со содржина на битумен за подмачкување на забчаници, сајли, превземање на притисок, кое не капе и лесно навлегува. Спречува абење на забчаник при отворен менувач.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 628 PTFE Gleitlack Spray

Опис:

Molyslide 628 е за премазување на клизни површини од секаков вид на материјали. Нема наталожување на прашина и нечистотија.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 629 PTFE Haftfett Spray -300 - +2000C

Опис:

Molyslide 629 е леплива маст со PTFE-цврсти мазива за подмачкување на зглобови, ланци, клизни- и вални лагери, шарки, жичница. Извонредни клизни карактеристики дури и при различни спојувања на метали. Добра заштита од корозија и големо превземање на притисок.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 630 PTFE Oil Super Lub -400 - +2200C

Опис:

Molyslide 630 е базно масло без киселини со PTFE-цврсти мазива за подмачкување при висок притисок на различни спојувања на метали, добра подносливост со вештачки материи и еластомери. Провидно и без мирис, ја истиснува влажноста и заштитува од корозија.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 633 EP Hartschmierstoff Spray -200 - +2000C

Опис:

Molyslide 633 е универзално лепливо мазиво со EP-додаток за подмачкување на вални- и клизни лагери, водечки траки, ланци, сајли, забчаници, машински елементи итн. Добра способност на навлегување и висока лепливост.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 634 EP Kettenschmierstoff Spray -200 - +2000C

Опис:

Molyslide 634 е мазиво со EP-додаток за брзи и спори движечки ланци во индустријата и возилата, со добра способност на навлегување. Го продолжува работниот век на ланците под отежнати работни услови.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 635 Silicon Oil Spray -650 - +2100C

Опис:

Molyslide 635 е 100% силиконско масло за примена како клизно и раздвојувачко средство, заштита од влажност и корозија. Подмачкува и заштитува различни спојувања на метали. Добра подносливост со вештачки материи и еластомери, без боја и мирис.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 636 Zink Korrosionsschutz Spray grau

Опис:

Molyslide 636 е специјални изшлифувани цинк-листови за катодтска долго-временска заштита од корозија со добра ударна цврстина и температурна постојаност до +3500С. Добро заварување без создавање на меури. Боја темно сива.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 637 Zink Alu Korrosionsschutz Spray hell

Опис:

Molyslide 637 е специјални изшлифувани цинк-листови за катодтска долго-временска заштита од корозија со добра ударна цврстина и температурна постојаност до +3500С. Добро заварување без создавање на меури. Боја светла.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 638 Alu Korrosionsschutz Spray

Опис:

Molyslide 638 е спреј за катодтска заштита од р‘ѓа со добра постојаност на време и солена вода према DIN, отпорно на истриеност.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 639 Niro Korrosionsschutz Spray

Опис:

Molyslide 639 е спреј за катодтска заштита од р‘ѓа со добра постојаност на време и солена вода према DIN, отпорно на истриеност. За подобрување на места на заварување кај ниро-материјали.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 642 Schweisstrenn Spray

Опис:

Molyslide 642 е раздвојувачки спреј без силикон.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 650 Rostloeser MOS2 Spray

Опис:

Molyslide 650 е средство за растворување на р‘ѓа со екстремна сила за растворување и јака способност на навлегување. Со додаток на MOS2, се овозможува добро подмачкување при одвојување на цврсто нагризени поврзувања. Заштитува од понатамошни корозии и истиснува влажност.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 651 Rostloeser freeze Spray

Опис:

Molyslide 651 е средство за одвојување на цврсто нагризени делови. Средството започнува со собирање на изпрсканите делови. Специјални клизни средства ја олеснуваат демонтажата на цврсто нагризените делови.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 652 Kontakt Spray

Опис:

Molyslide 652 е контакт спреј за растворање на оксидација, каде ја отстранува нечистотијата и кородираните слоеви, кои попречуваат, и спречува понатамошна корозија, а воедно ја истиснува влажноста и спречува отпорност на пренос и загуба на напон.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 696 Dicht- und Klebstoffentferner Spray

Опис:

Molyslide 696 е средство за одвојување на изсушени и цврсто запечени дихтунг-материјали. Го олеснува отстранувањето на јаглен талог на моторни делови и бренери. Одвојува лепливи материјали и бои.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 658 Lecksucher Spray

Опис:

Molyslide 658 е средство за покажување на неспоени места на гасовод и вод на воздушен притисок. Одговара на DVGW. Можна е примена и при ниски температури.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 693 Elektro Montage Reiniger Spray

Опис:

Molyslide 693 е специјално средство за растворување за чуствително чистење на Е-контакти, навиткување на калеми и Е-мотори, плочкест спроводник, кутија на прекинувачи, светлосна машина итн.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 699 Start Fluid Spray

Опис:

Molyslide 699 е средство за брзо и сигурно стартување на дизел и бензински мотори при ладно и влажно време. Додадените мазива го намалуваат абењето во фазата на стартување.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Molyslide 700 Markierfarben Spray

Опис:

Molyslide 700 е маркирна боја со силно светење, која има добра постојаност на време и влага, како и УВ-постојаност. Опремен со 2 вентила при користење на подно маркирање како и на вертикална површина.

 
 
Категорија: Molyslide спрејови и масти за заштита и одржување

Производ: Ultraslide Vollsynthetischer Multispray

Опис:

Ultraslide отстранува квичење и чкрипење, растворува нечистотии и р‘ѓа, растворува талог, истиснува влага, заштитува електрични контакти, подмачкува без замастување.

 
 
 
Фирмата - производител го задржува правото на промена на техничките податоци и одобренија заради понатамошен развој на производот и производството.
 
 
 
информации каталози производи сертификати фото галерија
 
Санимпекс - Изработка 2010. Сите права се задржани